Quooker 

Quooker: de kraan die alles kan bij Van Boven

Met een Quooker in huis heeft u altijd kokend water bij de hand.

Dat is bijzonder handig. Nooit meer een pan of een waterkoker vullen met water en wachten tot het kookt, maar gewoon binnen een seconde kokend water tappen uit de kraan.
Voor het zetten van een potje thee, het koken van pasta, het blancheren van groenten, maar ook om een melkflesje voor de baby klaar te maken of die vette ovenschaal af te spoelen.

Wat zijn de voordelen van een Quooker?

Met een Quooker in huis heeft u altijd kokend water bij de hand, direct uit de kraan. Dat is makkelijk en bespaart dagelijks veel tijd. Bovendien is het de meest veilige en duurzame keuze voor de keuken en scheelt het ruimte op uw aanrecht en wist u dat water uit de Quooker ook nog lekkerder smaakt dan gewoon kraanwater?

Kranen

De kranencollectie bestaat uit zeven modellen: De Flex, Fusion Round, Fusion Square, Nordic Square Twintaps, Nordic Square, Nordic Round Twintaps, Nordic Round.
Er zijn drie verschillende finishes: chroom, steel en roestvrij staal. Voor elke keuken is een passende Quooker te vinden!

Reservoirs

Quooker heeft verschillende reservoirs ontwikkeld: de PRO3 voor direct kokend water, COMBI voor direct kokend
én warm water en de COMBI+ voor direct kokend en onbeperkt warm water.
Allemaal voorzien van de gepatenteerde hoogvacuümisolatie, waardoor het water op energiezuinige manier op temperatuur wordt gehouden. Het stand-by verbruik is maar 5 cent per dag.

Veiligheid

Met kokend water in de keuken is het oppassen geblazen, omvallende waterkokers veroorzaken jaarlijks honderden ongelukken, vooral met kleine kinderen. Dat is met de Quooker verleden tijd, dankzij de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt.
De waterstraal is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden. Gemak en veiligheid gaan bij de Quooker hand in hand.

Alleen kokend of ook warm water?

Wie alleen kokend water nodig heeft, heeft aan de PRO3 (3 liter) voldoende. Maar heeft u thuis een keukenboiler? Of een CV-ketel die zich op méér dan zes meter afstand van uw kraan bevindt? Dan is het COMBI-reservoir wellicht een goede keuze voor uw keuken. Deze levert niet alleen kokend water (100°C), maar ook warm water (50-60°C). Hiermee kunt u zelfs energie bespáren! Dan is er nog de COMBI+ die is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding, waardoor u onbeperkt warm water uit de mengkraan kunt tappen. Meer over de verschillende reservoirs en het energie- en waterverbruik van een Quooker en een werkend demo-model vindt u in onze showroom.

Overtuigd?

Of wilt u een afspraak maken bij ons in de showroom? Neem contact met ons op!